Konsertinformasjon Bergenhus Festning

Koengen

Hovedinngang til konsertområdet er fra nord ved Bontelabo. Etter konserten vil det også være utgang i sør mot Bryggen/sentrum.

Rullestolbrukere benytter inngang fra Bradbenken ved Thon Hotel Orion.

Event. uavhentete billetter vil blir solgt fra informasjonsvogn ved Thon Hotel Orion fra kl. 17.00 på konsertdagen.

Plenen/Bastionen

Inngang til konsertområdet er fra sør ved Thon hotellet. Samme inngang som fører til Rosenkrantztårnet og Håkonshallen.

Rullestolbrukere benytter samme inngang som øvrig publikum.

Av hensyn til alles sikkerhet vil publikum bli kroppsvisitert ved inngangene til konsertområdet. Vi ber om at publikum samarbeider slik at alle kan komme inn hurtigst mulig. Det vil kun være adgang til konsertområdet etter gjennomført visitasjon.

Av sikkerhetshensyn er nedre aldersgrense 15 år. Publikum under 15 år må ledsages av en edru person over 23 år. Vi presiserer at dette er arrangement for voksne. Det vil være trangt, mye folk i bevegelse og høy musikk! Foreldre som velger å ha barn med på konserten MÅ ha tilsyn til disse hele tiden. Vi anbefaler bakre del av konsertområdet, som ligger høyere og med mindre trengsel. Det er IKKE egne områder dedikert for barn. Generelt vil vi anbefale på det sterkeste at små barn (inkl babyer i barnevogn) ikke tas med på konsert. Dette av hensyn til de små (pga tidligere nevnte forhold og ikke minst ifm en eventuell evakuering) og av hensyn til andre publikummere. 

Ørepropper er gratis tilgjengelig på konsertområdet ved inngang og i barene.

For effektive transaksjoner på utsalgsstedene benytter Bergen Live den elektroniske betalingsløsnigen Cashless ved alle våre utendørskonserter/arrangementer på Bergenhus Festning og på arrangementer i Bergenshallen. Du kan kjøpe Cashless-kortet når du ankommer arrangementet, i billettkontoret i Grieghallen eller i forkant på www.cashless.no. Du kan fylle penger på kortet online eller på arrangementet. Du kan også refundere gjenstående beløp på cashless.no (hent ut refusjonskvittering på en av Cashless-stasjonene) eller i billettkontoret i Grieghallen.

Merk at det også er mulig å handle med kontanter og/eller debetkort i utsalg for mat og alkoholfri drikke samt at det er en kontantstasjon i hovedbaren(e) på arrangementene, der disse utsalgspunktene er merket med "kontant".

Pris
Cashlesstjenesten koster 50 kr og inkluderer et Cashless-kort.

Påfylling av Cashless-kortet 
Kortet kan fylles opp på egne automater plassert på området og gjøres ved å bruke bankkort, kredittkort eller kontanter. Du kan når du vil fylle på kortet eller sjekke saldo på disse automatene. 

Bruk av Cashless-kortet 
Når du handler mat og drikke på arrangementet betaler du med Cashless-kortet. Transaksjonen tar kun et par sekunder og det er ingen transaksjonskostnader. Etter hvert kjøp kan du se restsaldo på kortet i displayet på kassen eller be om en kvittering. 

Gyldighet
Cashless-kortet har en gyldighet på ett kalenderår. Det vil si at kortet er gyldig for bruk som betalingsmiddel på alle Cashless arrangement frem til 31.12 i anskaffelsesåret. 

Refundering av ubrukt beløp på Cashless-kortet 
Ubrukt beløp etter arrangementet kan refunderes ved å hente ut en refunderingskvittering på de samme automatene du fylte på kortet. Det er også en Cashless-automat plassert i billettkontoret i Grieghallen der en kan hente ut kvittering for refusjon og fylle opp kortet.
Det er ingen tidsbegrensning på refundering av utestående saldo på Cashless-kortet, selv om kortet ikke er gyldig for bruk lenger (gjelder ikke kort fra 2014 eller tidligere).
Dersom du ikke har hentet ut en refunderingskvittering, gå inn på www.cashless.no og følg anvisningen for manuell refundering. 

Sperring av mistet kort 
Dersom du mister Cashless-kortet ditt kan du sperre det for misbruk ved å kontakte Cashless informasjonsskranken på området. Mistet kort erstattes ikke, men ved å kjøpe et nytt kort kan utestående saldo overføres til nytt kort.

Se fullstendige avtalevilkår på www.cashless.no.

Billetter blir kun refundert etter avtale med spillested/arrangør, og kun ved avlysning eller endring av konsertdato. Normalt refunderes billetter inntil 60 dager ETTER opprinnelig konsertdato. Servicegebyr eller ekspedisjonsgebyr blir ikke refundert. Merk at billetter til flyttede arrangementer er fremdeles gyldige, og kan benyttes til ny dato. Refunderingen skjer altså ikke automatisk, du må selv ta kontakt med utsalgsstedet for refusjon.

Vennligst merk følgende:

 • Billettene må være returnert FØR siste frist for refundering
 • Billetter skal refunderes der hvor de er kjøpt
 • Billetter betalt med kort og sendt hjem per post returneres til:
  Ticketmaster Norge, PB 607, 8607 Mo i Rana. Vennligst merk konvolutten "avlyst arrangement"
  Vær oppmerksom på at beløpet blir refundert tilbake til kortet som ble brukt ved kjøp av billettene
 • Billetter som er tilsendt som vedlegg i e-post (TicketFast); ring 815 33 133 og oppgi ditt referansenummer. Billettene vil da bli refundert per telefon, og pengene overføres tilbake til det kortet som ble brukt under betaling

Det er ingen garderobemuligheter på området under konserten.

Husk at du skal på utendørskonsert. Kle deg praktisk og etter værforholdene. Bruk komfortable sko, det blir lenge å stå. Glem ikke at konserten finner sted i Bergen og kle deg deretter. Dersom det er utrygt for regn - ta med regntøy da paraply ikke er tillatt på konsertområdet.

Til enkelte konserter kan personer under oppgitt aldersgrense komme inn i følge med en voksen person som verge. Til konserter med vergeordning må det lastes ned vergeskjema som fylles ut og leveres ved ankomst til konserten. Link fornedlasting av vergeskjema er oppgitt i omtale av den enkelte konsert. Kun vergeskjema fra Bergen Live gjelder.

Vi presiserer følgende:

 • Verge skal også kjøpe billett på vanlig måte
 • Verge kan ikke nyte alkohol/rusmidler før og under konserten
 • Verge skal være minimum 23 år
 • Verge har ansvar for at den/de han/hun er verge for ikke benytter rusmidler før eller under konserten
 • Verge kan ha ansvar for 2 mindreårige

Det vil være begrenset antall plasser tilgjengelig for vergeordning. Det står Bergen Live fritt å sette nedre aldersgrense (normalt 15 år)

Har du spørsmål om vergeordningen, send e-post til: post@bergenlive.no

Vi ønsker at konserten skal gi deg en fin opplevelse. Vi skal gjøre vårt for å skape en god og trygg ramme rundt musikken, men du må også gjøre ditt. Ta vare på deg selv og vennene dine på konserten.

 • Gjør deg kjent - I forkant av konserten anbefaler vi alle å orientere seg om hvor man kan finne førstehjelp, (nød)utganger og toaletter. Se kart.
 • Lytt til kroppen - Spis godt og drikk rikelig med vann. Det kan bli en lang kveld, og kroppen trenger væske og næring.
 • Si fra hvor du går - Si fra til vennene dine om du forlater konserten, eller finner deg en annen plass.
 • Lytt til erfarne konsertpublikummere - Følg oppfordringer/instruksjoner fra våre trivselsvakter og scenepersonell. De er til ditt eget beste. 
 • Ikke vær i veien - Det vil være mye folk på konserten. Hold områdene rundt nødutganger, møteplasser, serveringssteder og toaletter åpne. Det er mye hyggeligere å stå der andre ikke skal gå.
 • Ta vare på hørselen din - Du får gratis ørepropper hos sanitetspersonell, ved inngangene og ved serveringspunktene.

Gjenstander som blir funnet eller levert til vaktpersonell/servering/salgsbodene, blir samlet på vårt kontor. Vårt telefonnummer er 55 21 50 60, men vi vil ikke ha oversikt på hva som er funnet før neste dag. Du kan også sende e-post om du har mistet eller glemt igjen eiendeler: post@bergenlive.no. 

Det er IKKE tillatt å medbringe følgende til våre arrangementeter:

- Stor bagasje - sekker/vesker som er større enn et A4-ark

- Stoler, krakker og lignende gjenstander, inkludert klappstol og tursekk med stol

- Foto/video/audio utstyr (inkluderer iPader, GoPro og profesjonelle kameraer med avtagbar linse)

- Flasker, bokser eller andre harde, skarpe eller tunge gjenstander

- Våpen og våpenlignende gjenstander av enhver art, fyrverkeri, laserpenner

- Laserpenner, lommelykter, selfiestenger, droner

- Bannere, store flagg, paraplyer

- Drikkevarer, matvarer

- Hunder, katter og andre dyr

- Selfiestenger

- Falsk/illegal merchandise/effekter

Ovennevnte vil bli avvist ved inngangen. Vi anbefaler publikum å pakke lett samt å kun ta med nødvendige verdisaker. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er oppbevaringsmuligheter på/ved området, og at arrangør ikke er ansvarlig for utstyr som blir henlagt på eller utenfor konsertområdet.

Det er generelt forbud mot foto/video eller lydopptak ved konsertene.

* Bruker du stokk/staver/krykker aksepterer vi selvsagt disse.

* Har du spesielle matbehov, ta kontakt på post@bergenlive.no

Det er svært begrensete parkeringsmuligheter nær konsertarenaen. Bruk buss eller bane. Sjekk ruteselskapenes internettsider for rutetider. Bergenhus Festning ligger nært sentrum og du kan gå til arenaen fra alle deler av sentrum på 10-15 minutter.

Det er avsatt område med godt utsyn for rullestolbrukere, inngang fra Bradbenken. Ledsager benytter samme inngang som rullestolbruker. Det vil kun være plass til én ledsager pr. rullestol på det avsatte området. Ledsager må selvsagt ha kjøpt egen billett til konserten. Hvis antall rullestolbrukere blir såpass mange at det blir plassproblemer må ledsager akseptere løsninger etter anvisning fra Bergen Live sitt personell ved rullestolrampen. Rullestolbrukere vil bli prioritert, deretter andre som har fysiske plager som gjør det vanskelig å stå over lengre tid. Vi har ingen reservasjonsordning for plass til rullestolbrukere/ledsagere. Bergen Live sitt personell ved rullestolrampen tar avgjørelser basert på beste skjønn og vi ber om at dette respekteres. 

Det er ikke tillatt å kjøre inn til området for avsetting og det er heller ingen parkeringsmuligheter. 

Vi understreker at området er for rullestolbrukere, deretter ledsager og andre med fysiske plager. Maks én ledsager pr rullestolbruker.

Mat eller drikkevarer kan ikke medbringes på konsertområdet. Har du spesielle matbehov, ta kontakt med oss på post@bergenlive.no.
Det vil være salg av mat og drikke i publikumsområdene.