Kristin Lavransdatter

STED

Bergenhus Festning - Plenen

DATO

13. - 15. august 2020

DØRENE ÅPNERTID

19:00 21:00

ALDER

Anbefalt nedre aldersgrense 7 år

PRIS

690 / 590 / 440 + billettavgift Nummererte sitteplasser + ståplasser

Suksessmusikalen Kristin Lavransdatter settes opp i spektakulær utendørsversjon på Bergenhus Festning! 13. – 15. august 2020 blir eneste mulighet til å oppleve Kristin Lavransdatters fascinerende og begivenhetsrike liv på en scene i Bergen i 2020.​

Orientering til publikum: Oppsetningen i august 2020 kan ikke gjennomføres som planlagt pga. nasjonalt arrangementsforbud. Vi har dessverre ikke lykkes i å videreføre Kristin Lavransdatter-prosjektet i Bergen til 2021. Det vil altså ikke bli satt opp nye forestillinger i Bergen neste år. Det er åpnet for refusjon av billetter. Les mer her >>

Kristin Lavransdatter av Svein Sturla Hungnes og Julian Berntzen var en megahit på DNS i 2018. Alle billettene var utsolgt før sceneteppet gikk opp for første gang. Nå settes suksessmusikalen endelig opp på nytt i ny og større drakt!

Også denne gangen møter vi Herborg Kråkevik og Marius Hoff Mittet i hovedrollene som Kristin og Erlend i spissen for en eminent besetning. Ved nypremieren i 2020 får ensemblet musikalsk drahjelp av korister fra Edvard Grieg Kor og Edvard Grieg Ungdomskor samt fra Sjøforsvarets musikkorps.

Komponist Julian Berntzen røper at det arbeides med store nye arrangementer til de over 80 musikerne som skal bidra til å bære frem historien om Kristin.

«Å få gå inn i Kristinrolla eingong til - på sjølvaste Bergenhus Festning - er årets største Nådegåve! Det å få lov til å arbeida med Julian sin musikk, Svein Sturla si dramatisering og Brit Bildøen sine songtekstar endå eingong er rett og slett meir enn eg hadde kunne håpa på! Eg gler meg til sommarjobb på Festningen!» kommenterer Herborg Kråkevik, som spiller hovedrollen som Kristin.

Forestillingene i 2020 vil være tilpasset det store utendørsformatet med langt flere musikere enn på Den Nationale Scene. Der musikkteaterstykket som spilte for fulle saler på DNS varte i over to timer vil utendørsversjonen på naturskjønne Bergenhus Festning spenne over to akter med en total varighet på omlag 90 minutter pluss pause.

Både nummererte sitteplasser og unummererte ståplasser er tilgjengelig.

Skildringen av den lidenskapelige og forbudte kjærlighet mellom Kristin og hennes mann Erlend har berørt mennesker i generasjoner, og er både opprørende og sterkt medrivende. Kjærligheten er selve bindeleddet mellom hovedpersonene i romantrilogien; den går som en vev gjennom deres liv, styrer deres livsvalg – og alt som kommer i dens vei må vike…

«Romantriologien om Kristin Lavransdatter er en gripende historie om kjærlighetens mange fasetter som er  moderne i sin tematikk» – Svein Sturla Hungnes

Denne forestillingen, som spenner over fire tiår, følger Kristin og Erlends turbulente samliv og hovedkarakterens kvaler over livsvalgene hun har tatt. Sigrid Undsets romantrilogi er kjent som et av verdenslitteraturens fineste kvinneportrett og bidro til at hun mottok Nobelprisen i litteratur i 1928.

Oppsetningen på Bergenhus Festning er presentert av Den Nationale Scene, Bergen Live og Songbird Agency. «Vi er alle glade for at et helt unikt samarbeidsprosjekt mellom de strålende kulturinstitusjonene vi har i Bergen er kommet på plass, og for de fantastiske rammene rundt nypremieren i 2020», kommenterer Julian Berntzen.

Bilde: Illustrasjonsbilde


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, på idylliske Bergenhus Festning.

Kapasitet: Maks 9000, avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
KJØP HOTELLPAKKE HER
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50