Vinsmaking - Marchesi di Barolo

STED

Snekkerbrakken

DATO

Torsdag 5. mars 2020

DØRENE ÅPNERTID

18:00 17:30

ALDER

18 år

PRIS

595 + billettavgift

Marchesi di Barolos historiske kjellere ligger i byen Barolo med utsikt over slottet til Marquis Falletti. Dette er en vakker kjærlighets historie som begynte for mer enn 200 år siden. Historien om en vinkjeller, i hjertet av Langhe-området som var beskyttet av myke åser og de europeiske alper som beskyttelse for sterkt uvær. Her ble en vin født. Denne vinen, som den italienske tradisjonen tilsier, ble kalt Barolo som byen, hvor det ble produsert for første gang. Ingen på den tiden kunne forestille seg at det var bestemt at en dag ville den være konge – vinenes konge. 

Historien begynner i Paris 1807, da Marquis av Barolo, Carlo Tancredi Falletti gifter seg med Juliette Colbert de Maulévrier, en fransk adelskvinne og oldebarn av Solkongen`s velkjente finansminister. Juliette så det store potensialet; vin laget i Barolo. Etter en fullstendig gjæring og etter lang modning på fat, ville den kraftige druen Nebbiolo være i stand til å avsløre alle de kvaliteter som er typiske for jordmonn og druesorten selv.

I 1864, når Juliette døde, markerte det slutten på den prestisjetunge Falletti dynastiet. For å hevde Marquis´minne og arbeid, ble Opera Pia Barolo grunnlagt i det vakre Palazzo Barolo i Torino. Denne historien var ment å krysse veien med historien til en annen familie i Barolo: Abbona familien hadde sine egne vinkjellere siden av Castle of Marquis Falletti. Faktisk, på omtrent samme tid ble Pietro Abbona ble født.

Takket være hans dyktighet og bestemthet ble Pietro, sammen med sin bror Ernesto og hans søstre Marina og Celestina, til slutt i stand til å kjøpe opp Agenzia Tenuta Opera Pia Barolo: de gamle kjellerne til vinifikasjon og foredling av Marchesi di Barolo eiendom sin eiendom.

Vi starter med en velkomst og noe å bite i kl. 17.30.
Sittende vinsmaking starter kl. 18.00.
Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for god vin.


VENUE

Snekkerbrakken

Byens fineste selskapslokale ligger idyllisk til i historiske og frodige omgivelser på Bergenhus Festning.

Webside
Telefon 55 21 50 60
Epost: sb@bergenlive.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50