Sting My Songs

STED

Bergenhus Festning

DATO

Onsdag 22. juni 2022

DØRENE ÅPNERTID

19:00 21:00

ALDER

18 år

PRIS

790 + billettavgift

DEN KRITIKERROSTE VERDENSTURNEEN KOMMER TIL BERGEN NESTE SOMMER!

Ønsker du å delta på forhåndssalget? Meld deg opp på vårt nyhetsbrev her. Forhåndssalg starter onsdag 13. oktober kl 09.00. Ordinær salgsstart fredag 15. oktober kl 09.00. 

Support – Joe Sumner | Konsertstart 19.45
Sting | Konsertstart 21.00

Sting sin «My Songs» World Tour er en dynamisk og livlig konsert som inneholder hans mest kjente sanger gjennom karrieren som soloartist og i The Police, som samlet har resultert i hele 17 GRAMMY Awards. Konserten er hyllet som en mesterlig opplevelse fra start til slutt og tar fansen med på en musikalsk reise gjennom tiden, med hits som “Fields of Gold”, “Shape of my Heart”, “Roxanne” og “Demolition Man” som utgjør et uforglemmelig show. Fans kan også forvente å høre “Englishman In New York,” “Every Breath You Take”, “Message In A Bottle” og mange flere.

Artist, låtskriver, komponist, skuespiller, forfatter og aktivist Sting ble født i Newcastle i England. I 1977 flyttet han til London for å starte The Police med Stewart Copeland og Andy Summers. Bandet ga ut fire studioalbum og gjorde seg fortjent til hele seks GRAMMY Awards® og to BRIT Awards. I 2003 fikk de plass i The Rock and Roll Hall of Fame. 

Som en av verdens mest særegne soloartister har Sting også mottatt 11 GRAMMY Awards®, to BRIT Awards, en Golden Globe, en Emmy, fire Oscar-nominasjoner og en Tony-nominasjon, Billboard Magazine’s Century Award, og MusiCares 2004 Person of the Year. I 2003 ble han utnevnt Commander of the Order of the British Empire (CBE) av Queen Elizabeth II for sine utallige bidrag til musikk. Han er også medlem av Songwriters Hall of Fame, og har mottatt Kennedy Centre Honours, The American Music Award of Merit og The Polar Music Prize. Sting har også blitt tildelt Honorary Doctorates of Music av University of Northumbria (1992), Berklee College of Music (1994), University of Newcastle upon Tyne (2006) og Brown University, ved sin 250. avgangssermoni (2018). Gjennom sin kjente karriere i The Police og som soloartist har Sting samlet solgt hele 100 millioner album.

Etter at Sting gav ut sitt første rock/pop album på over et tiår, kritikerroste 57th & 9th, teamet Sting opp med reggaeikonet Shaggy, som også er under Cherrythree Music Company. De gav ut albumet med tittelen 44/876, som referer til landskodene til hjemlandene deres, og som først og fremst hedrer duoens delte kjærlighet for Jamaica - hjemlandet til Shaggy og stedet hvor Sting har skrevet klassikere som The Police sin «Every Breath You Take». Deres liste-toppende release debuterte som #1 i Tyskland og Top 10 i UK. Det tronet 20 uker på Billboard’s Reggaealbum-liste i USA, gjorde seg fortjent til gullsertifiseringer i Polen og Frankrike og mottok GRAMMY Award® for beste reggaealbum. 

I 2019 ble Sting hedret på BMI Pop Awards for sin tidløse hitsingel «Every Breath You Take», som har blitt den mest spilte sangen, med 15 millioner radioavspillinger, fra BMI sin katalog på over 14 millioner musikalske verk.

I 2019, gav han også ut albumet «My Songs», med nye tolkninger av hans mest berømte hits, etterfulgt av en verdensturné med samme navn, som vil fortsette senere i år og strekke seg gjennom 2022. Sting sin «My Songs» World Tour er en dynamisk og livlig konsert som inneholder hans mest kjente sanger gjennom karrieren som soloartist og i The Police, som samlet har resultert i hele 17 GRAMMY Awards. 

Sting er kjent som en banebrytende, musikalsk utforsker, med sjangerbøyende sound og sammarbeid. I sin neste release, «Duets», samler Sting noen av sine mest berømte samarbeid, inkludert de med Mary J. Blige, Herbie Hancock, Eric Clapton, Annie Lennox, Charles Aznavour, Mylène Farmer, Shaggy, Melody Gardot, Gashi, med flere. 

Sting sitt siste album, «The Bridge», viser frem hans produktive og mangfoldige låtskrivingsevner. Det er skrevet og spilt inn i et år med global pandemi, og får han til å reflektere over personlige tap, separasjon, forstyrrelser, lockdown og sosial og politisk uro. Albumet representerer forskjellige stadier og stiler fra hele hans unike karriere og henter inspirasjon fra ulike sjangre, inkludert rock’n roll, jazz, klassisk musikk og folkemusikk. Albumet inneholder også Stings karakteristiske sound på pop-rock-spor som «Rushing Water» og nye indiepop-liknende «If It Is Love». 

Senere dette året skal Sting ha residens i Las Vegas, hvor «My Songs» har sin første dato 29. oktober på The Colosseum på Caesars Palace. Showet vil presentere et kompendium av Sting sine sanger, med dynamiske, visuelle referanser til noen av hans mest ikoniske videoer og inspirasjoner. 

Sting har vært med i mer enn 15 filmer, vært ansvarlig produsent for den kritikerroste A Guide to Recognizing Your Saints, og i 1989 spilte han i The Threepenny Opera på Broadway. Hans siste teaterprosjekt er den Tony®-nominerte musikalen The Last Ship, som er inspirert av hans minner fra skipsbyggersamfunnet i Wallsend i det nordøstlige England, hvor han var født og oppvokst. Showet, med musikk og tekster av Sting, gikk på Broadway i 2014/2015, og turnerte i UK fra mars-juli i 2018. Deretter spilte han hovedrollen som vertssjef Jackie White i den Toronto-baserte produksjonen av The Last Ship på the Princess of Wales Theatre. I 2020 spilte han den samme rollen i produksjoner på the Ahmanson Theatre i Los Angeles og Golden Gate Theatre i San Francisco. 

Sting sin støtte til menneskerettighetsorganisasjoner som Rainforest Fund, Amnesty International og Live Aid gjenspeiler kunsten hans i sin universelle oppsøking. Sammen med konen Trudie Styler grunnla Sting Rainforest Fund i 1989, for å beskytte både verdens regnskoger og urbefolkningen som bor der. Sammen har de holdt 19 veldedighetskonserter for å skaffe midler og skape bevissthet for planetes truede ressurser. Rainforest Fund har utviklet seg til å bli et nettverk av sammenkoblede organisasjoner som jobber i mer en 20 land over tre kontinenter. 


ARTIST’S LINKS

VENUE

Bergenhus Festning

Naturskjønn utendørsarena i Bergen sentrum.

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon.

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
KJØP HOTELLPAKKE HER
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50