Tallest Man On Earth

STED

USF Verftet

DATO

Søndag 8. mai 2022

DØRENE ÅPNERTID

19:00 19:00

ALDER

18 år

PRIS

420 + billettavgift

Den uforglemmelige røsten The Tallest Man On Earth er endelig tilbake i Norge på turné med intet mindre enn tre stopp på tvers av landet! 

Svenske Kristian Matsson tok for alvor oss med storm med andreplaten The Wild Hunt fra 2010, utnevnt til både Best New Music og en av årets beste plater av Pitchfork og NPR. Siden har har han gjort seg et navn verden over og er i dag kjent som en av våre beste americana- og folkesangere. 

Som The Tallest Man On Earth har han turnért verden rundt, fra Sydney og London til New York og København. Til tross for en stadig voksende fanskare har han fortsatt å vri og vende musikken i nye retninger – han utforsker nye uttrykk, tematisk terreng og univers på hver utgivelse. Det er en rastløs og ikke minst ambisiøs artist vi møter på scenen i Oslo, Trondheim og Bergen i mai. 

Den noe sjeldent ekstroverte folkesangeren har naturtalent for å lage jordnære og lune så vel som storslåtte og følelsesladde låter med få hjelpemidler. Oftest er det vokalen og gitaren eller banjo som dominerer, med like deler følelsesladd fingerspill og vakre tekstunivers. 

Med en stemme som mildt sagt minner om folkens fyrste, Bob Dylan, følger The Tallest Man On Earth også i Dylans fotspor med slående låter som skuer ut på verden eller dypt, dypt innover. Matssons ord setter spor på lytteren, sist på det enestående albumet I Love You. It’s A Fever Dream fra 2019. 

Han blir ofte sammenlignet med alt fra Dock Boggs og Billy Bragg til Fleet Foxes og Father John Misty, med en fot i amerikansk singer-songwriter-tradisjon og den andre i indierock – men mest av alt er han helt egen, umiskjennelig. 

The Tallest Man On Earth har flere ganger besøkt Norge, ofte til utsolgte konserter. I 2015 spilte han for fulle hus i Rockefeller og i Operaen, for førstnevnte ga Musikknyheter 8 av 10 mulige. Året etter vendte han tilbake med en ny turné med stopp i Bergen, Stavanger og Trondheim. Aftonbladet har kalt ham “fengslende och uforutsigbar” live, mens Gaffa sier at Matsson “trollbinder fra første sekund”.

Etter en hyllet Sverige-turné høsten 2021, er han endelig klar for retur til Norge. Vi kan love aldri så lite magi når The Tallest Man On Earth inntar scenen med fullt band og ny musikk i bagasjen.


VENUE

USF Verftet

Kapasitet: 1300 stående/500 sittende
Webside
Telefon +47 55 30 74 10

Epost: epost@usf.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50