Vinsmaking - Costa di Bussia

STED

Snekkerbrakken

DATO

Torsdag 14. november 2019

DØRENE ÅPNERTID

17:30 17:30

ALDER

18 år

PRIS

505/595 + billettavgift

Elsker du vin, eller har du lyst til å lære mer om det du har i glasset? Da er vinsmaking på Bergen Live Tasting Sessions noe for deg.

Costa di Bussia ligger mellom Barolo og Monforte d'Alba, i den kjente åsen Bussia. Her har vinhuset holdt til i mer enn 150 år. Vingården er omringet av nydelige vinmarker som står på Unescos liste over verneverdige steder. Vineriet ble etablert i 1874 av Luigi Arnulfo som anses for å være en av pionerene i Barolo, og som ble hyllet for sine innovative ideer. Costa di Bussia produserer alle druene sine selv, og med nøye arbeid i vinmarkene resulterer dette i topp kvalitet, år etter år.

Gode viner kommer til live i vingården takket være jordsmonn, solens eksponering og vær. Dertil kommer vinmakerne som vet hvordan de skal forbedre disse egenskapene. "Cru"-området Bussia er anerkjent for sin vinproduksjon, - spesielt for Barolo. Leirjorden er rik på mineraler som overføres fra vinstokker til drue, og gir til slutt vinen struktur og kompleksitet.

Arbeidernes innsats i vinmarkene er helt nødvendig da det er vanskelig å bruke mekaniske maskiner p.g.a. hellingen. Arbeidet øker også kvaliteten på druene siden bøndenes øyne og hender steller godt med rankene. Resultatet er konsentrert smak og intense aromaer i druene, som langsomt overføres til vinen under gjæringsfasen.
Hvert steg i vinmarken og i vingården spiller en grunnleggende rolle, og derfor er vinen i det vesentlige balansert mellom naturlige faktorer og menneskelig engasjement.

Vinene kommer utelukkende fra de 11 hektar vinmark som omkranser vinhuset. Hver vinmark har sin egen geo-klimatiske karakteristikk som igjen gir seg utslag i vinene.

Vi starter med en velkomst og noe å bite i kl. 17.30.
Sittende vinsmaking starter kl. 18.00.
Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for god vin.


VENUE

Snekkerbrakken

Byens fineste selskapslokale ligger idyllisk til i historiske og frodige omgivelser på Bergenhus Festning.

Webside
Telefon 55 21 50 60
Epost: sb@bergenlive.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50