Vinsmaking - Tillingham Wines

FÅ BILLETTER

Billetter i salg 15. desember kl 12.00

STED

Snekkerbrakken

DATO

Tirsdag 9. mars 2021

DØRENE ÅPNERTID

17:30 17:30

ALDER

18 år

PRIS

695 + billettavgift

Tillingham Wines i Øst-Sussex er den siste tilveksten av spennende og moderne vinprodusenter i England. Hos Tillingham lages unike viner med sterk inspirasjon fra de beste naturvinprodusentene i Europa. Denne smakingen byr på et første møte i Norge med Tillingham sin 2020-årgang.

Eier, vinmaker og gründer Ben Walgate vokste opp i en familie hvor dagene bestod av restaurant -& hotelldrift. Etter lang fartstid i restaurantyrket fullførte Ben sin businessutdannelse, og hadde da blant annet skissert ut en langsiktig plan for en selvforsynt eiendom med restaurant og overnatting, samt med tilhørende vinmarker.

Etter flere år som sjef hos en av de ledende produsentene av musserende vin kom Ben over den relativt forlatte eiendommen Tillingham halvannen times togtur sørøst fro London.

Tillingham har jordbrukshistorikk tilbake til 1300-tallet, og Ben så med en gang potensialet for vinmarker i det perfekt kuperte landskapet som omkranset bygningene. Den gamle stallen ble modernisert og gjort om til et vineri, og kontrakter med druebønder i nærområdet ble inngått. De første vinmarkene ble også plantet på eiendommen.

De første vinene til Tillingham ble produsert så sent som i 2017, og fra årgang 2018 har vinene vært tilgjengelig i Norge. Fra årgang 2020 produserer Tillingham også viner fra sine egne dyrkede druer. Vinene produseres så naturlig som mulig; Det sprayes ikke i vinmark, ingen unødvendige tilsetningsstoffer tilføres vinen og vinene tappes med minimale svovelverdier.

Responsen har vært enorm hvor noen av vinene blir utsolgt på få dager, og Norge står nå for cirka 35% av Tillingham sin produksjon.


Vinsmaking - Tillingham Wines

Vi starter med en velkomst og noe å bite i kl. 17.30.
Sittende vinsmaking starter kl. 18.00.
Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for god vin.

Smakingen er ledet av Ove Kvalheim fra Unico Real Wines – Autentico, som formidler Tillingham Wines i Norge. Ingen forkunnskaper er nødvendig – kun interesse for god vin.

Velkommen!


ARTIST’S LINKS

VENUE

Snekkerbrakken

Byens fineste selskapslokale ligger idyllisk til i historiske og frodige omgivelser på Bergenhus Festning.

Webside
Telefon 55 21 50 60
Epost: sb@bergenlive.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50