Elektrisk Regn - 40 år!

STED

USF Verftet

DATO

Lørdag 1. desember 2018

DØRENE ÅPNERTID

19:00 20:00

ALDER

18 år - vergeordning

VERGESKJEMA

SKJEMA

PRIS

350 / 300 + billettavgift

Som de sier i resten av Norge: Du har ikke spilt i Bergen om du ikke har møtt Dennis. Og du kjenner ikke Bergens musikkhistorie om du ikke kan din Elektrisk Regn. Nå feirer det ikoniske bandet 40 elektriske år – med brask og bram på USF Verftet!

Noen skaper trender, andre følger dem. Og så har du de som graver ut sin helt egen ukopierbare nisje. Slik er det med Bergens egne Elektrisk Regn (El-Regn). Bandet, som ble startet av frontfigur, vokalist, gitarist og låtskriver Dennis Reksten i 1978, er en institusjon i rockebergen som aldri har sluttet å inspirere. 

Elektrisk Regn var et av de første bandene i nyveiv-bølgen som for alvor gjorde seg gjeldende da 70-tallet gikk over i 80-tallet. Bandet sang på gatebergensk med Rekstens lett gjenkjennelige, samfunnsrefsende penn som fremste våpen. De satiriske og morsomme tekstene har blitt gjengitt i mange fora opp gjennom årene. 

Lyden er hard, militant og kantete, men i dypet er dette karismatisk popmusikk og et tidsbilde på innbitt, progressiv norsk postpunk fra det tidlige 80-tallet. Og mange av tekstene slutter (dessverre) ikke å være aktuell. Det går en rød tråd fra El Regn sine nyveivlåter sunget på Bergensdialekt fra 70-tallet, frem til samtidige artister som Lars Vaular, John Olav Nilsen & Gjengen, Hjerteslag og Fjorden Baby! 

Debutalbumet "Steinbyen" ble utgitt på Apollon Records og vinylutgaven blir i dag regnet som et klenodium for samlere. Platen ble etterfulgt av  "Kropp og Sjel" i 1984, "Hilsen El-Regn" EP'en fra 1987 og "Stein Igjen" i 2002. Besetningen har variert opp gjennom årene og består i dag av foruten Reksten, Jarle Zimmermann, Eirik "Pytten" Hundvin, Jan Gunnar Bortheim og Rune Kogstad.

Med sitt snart 40 år lange artistvirke er Dennis i dag et ikon i musikknorge. Hans utrettelige innsats for miljøet, både på og utenfor scenen, er velkjent. Hans kunnskap og lidenskap for faget står det stor respekt av. Vi gleder oss stort til å ta imot han og resten av El-Regn!

 

 


VENUE

USF Verftet

Kapasitet: 1300 stående/500 sittende
Webside
Telefon +47 55 30 74 10

Epost: epost@usf.no

FØRST I BILLETTKØEN?

Som medlem av Bergen Live og Bergenfest sin konsertklubb mottar du informasjon på e-post og i Facebook-nettverket om forsalg, nyheter og tilbud fra Bergen Live og Bergenfest. Ved påmelding samtykker du til vilkårene for konsertklubben som beskrevet i vår personvernerklæring.

BILLETTER

TICKETMASTER
815 33 133
GRUPPER OG HOTELLPAKKER
09901
GRIEGHALLENS BILLETTKONTOR
55 21 61 50